CAIA Cosmetics / CJ Studio Headquarters and Showroom


CAIA Cosmetics / CJ Studio Headquarters and Showroom

© Emil Fagander

© Emil Fagandercosmetics-cj-studio/61c5e601b0380601650531f4-head-office-and-showroom-caia-cosmetics-cj-studio-photo” title=”© Emil Fagander” width=”125″/>© Emil Fagander© Emil Fagander© Emil Fagander+ 19


  • Zoned Area of ​​this architecture project Zoned:
    660 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2021


  • Photographs Photographs: Emil Fagander

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Artek, Ferm Living, Glas Italia, HAY, La Cividina, Mass productions, Occhio, VitrA, World of Andréau, FLOS, Friends and founders, Møbel Copenhagen, Ogeborg, Swedish

  • Principal architects:

    Charlotta Skog, Jonna Flordal, Alva Karasalo Dahlbäck

© Emil Fagander
© Emil Fagander
© Emil Fagander
© Emil Fagander

Text description provided by the architects. Studio CJ transformed an entire floor of a 1970s office building into a showroom, head office and studio for Swedish makeup and skin care brand CAIA Cosmetics. The interior design focuses on creating an extraordinary, candy-colored yet professional space to represent CAIA and enhance their brand experience. The color palette and concept are inspired by the identity of the company, its products and its visual language.

© Emil Fagander
© Emil Fagander

The program is divided into two parts. A showroom part with a photo studio, a styling and makeup station, a content creation room and a lounge. The interior of this part of the space is white, crisp, calm and crisp with the exception of a hot pink walk-in closet and a large white oiled oak table specially designed and manufactured for this project, serving as a study station. hair styling and makeup for photoshoots.

© Emil Fagander
© Emil Fagander
Floor plan
Floor plan
© Emil Fagander
© Emil Fagander

The second part is the office space with four meeting rooms, two open office spaces, a kitchen, a living room and two offices. This part takes up about two-thirds of the 660 square meter space and is separated from the showroom and the studio by a generous and welcoming entrance lounge. The conference rooms have individual colors of pastel green, blue, purple and silver.

© Emil Fagander
© Emil Fagander

These rooms along with some colorful objects and elements throughout the office have a scenographic feel and stand out from the otherwise minimalist but clean interior. The idea is that the interior functions as a backdrop for the office’s products and creativity.

© Emil Fagander
© Emil Fagander


About Nunnally Maurice

Check Also

COSMAX set to release ‘wearable cosmetics’ with anti-aging ingredient

The South Korean cosmetics company has partnered with Korea Institute of Dyeing and Finishing Technology …